Dagens låt

Dagens låt eller video kan man nog säga är Run away love med Mary J blige och Ludacris. Som ni kanske mäsrkt tidigare så älskar jag låtar och videos som har ett budskap. Men jag ska låta videon tala för sig själv



Kram emelie

Film Lördag

Jag har en stor kärlek till filmer och tittar rätt ofta på film och har därför tänkt att börja betygsätta filmer som jag ser och igår så blev det blev en hel del film tittade med en kompis. Först var vi på bio och såg en ung Jane Austen. Älskad den verkligen. Har en stor kärlek till den sortens filmer, ni vet sånna som är lite äldre och så (vet inte vad det heter med nått exakt namn). Men jag tyckte den var bra iallafall. Handlar på ett ungefär om jane Austens liv. Den ska vara en aning förskönad och dom har ändrat några små saker för att det ska bli bra på film men i stort sett så är det mesta sant. Otroligt fin och man kan inte låta bli att tänka efteråt hon var verkligen en sån person som jag ser upp till. Står för det hon tror på och vad hon tycker är rätt. väldigt omtänksam och tänker mycket på sina nära och kära och vad hennes beslut påverkar dom som är runt om kring dom. Om ni gillar den här typen av filmer så ska ni absolut se den men jag vet att den har fått blandade uppfattningar. Ett litet plus är att Jane spelades av Anne Hathaway som är en av mina absoluta favorit skådiskar. Filmen bestod annars av bra skådespeleri och väldigt fint gjord.



image161image161image161image161

(fyra av fem blommor)

Sen efter det så gick vi hem till henne åt mat och tog det lungt sen tittade vi först på
Säg att du älskar mig. Den har jag sett tidigare på bio och det är alltid anorlunda att se en film andra gången för det är inte ett första intryck utan man vet vad som ska hända och kan därför upptäcka nya saker. Första gången jag såg den så måde jag jätte dåligt efteråt och mådde illa under filmen. Dom flesta vet säkert redan vad den handlar om men jag nämner det lite kort ändå. Det handlar om en tjej som heter fatou som har en utmanande stil och en dag efter att hon varit och druckit med några kompisar så ska Fatou och en till kompis gå och möta några killar vid en match. Men hon kommer bort från kompisen och det hela slutar med att hon blir våldtagen. Det är en film med väldigt grova scener och filmen är till för att visa och varna yjejer och killar vad som kan hända när man sänder ut vissa signaler och att man ska vara försiktig. Det är väll sådär bra skådisar men jag tycker själv att det gör så att det hela känns med äkta och man kan lättare sätta sig in i hennes situation. Jag tycker filmen är bra men det
är ingen film som man mår bra av att se. Men den får......



image161image161image161
(tre av fem blommor)

Sen efter det så såg vi Tre systrar och en mamma som jag också sett tidgare som också är en helt annan typ av film. Den handlar om en mamma som inte kan släppa taget om sina döttrar utan hela tiden ska lägga sig i och hälpa till. Den här filmen är bra och mysig storry men den är en aning för förutsägbar som en typisk amerikansk film kan vara. Men jag gillar den ändå och den får.....



image161 image161 image161 image164
(tre och en halv blommor av fem)

Det blev några filmer som vi såg : )

Kram emelie

Dumma internet

Mitt internet har inte funkat dom senaste dagarna så jag har inte kunnat uppdatera nått i bloggen. Precis som Åsa sagt tidigare så blev det shopping tisdag och onsdag. Det blev en mössa, halsduk, en stor stickad tröja från ginatricot, en BH från H&M. Mitt paket från H&M har kommit också byxorna var  bra men toppen var trasig! Ett stort hål i ena sidan så den åker tillbaka. Var på Ikea igår med min blivade sambo : )
Hittade lite nödvändiga saker som fat och skärbrädor och lite sånt och på söndag ska vi dit igen och då ska vi köpa en soffa. Ikväll blir det film kväll med några kompisar ska bli jäte kul att träffa alla igen det var ett tag sen.

Ska dra snart o vara barnvakt åt lillen man han en bra kväll kram Emelie

Fin topp

Den här toppen är de lite mig över tycker jag. Men det är också typiskt mig att hitta sommar klädder på hösten. Men jag kör senthårt på mitt motto Man ska frysa in vintern och svettas in sommaren.

              

Men vist är den fin? 

Kram Åsa   

Myror

i morrse när jag vakna så hade jag den där hämska känslan i halsen den som man har när man börjar bli sjuk. ÅHH nej. Jag har värkligen inte lust att va sjuk. Så jag tog det lungt hela förmiddagen kolla på tv städa rummetoch drak te. Men som vanligt har jag aldeles för mycket myror i brallorna för att kunna sitta hemma en hel dag. Så jag tog mig iväg till solna centrum där jag kolla lite i butiker och shoppa lite. Köpte en syntetskin jacka från HMs barnavdeling. Shit va man kan hitta mycket på barnavdelingen egenkligen. Jätte fin är den iallfall precis så som jag vill ha den. Sen köpte jag mig lite kureringssaker. Vitt te, fullkornsskorpor och färskpressad apelsin jos.
Nu i kväll har jag suttit och kollat på en beckfilm och på heros.

image152

Kram Åsa

En god sak

Hitta just den här helt underbara hemsidan http://fifibags.se/ . Dom säljer små jätte fina nessesärer eller vad man vill använda de till. Dom kostar 175 kr och då går 100kr till Rosa bandet.
De är sånt här jag tycker om när man förenar En god sak med en fin sak.

image151
Är dom inte helt underbara? Jag kommer helt klart att beställa en.

Kram Åsa


Shopping shopping

Hej nu sitter jag här igen med värkade fötter efter två extremt roliga dagar inne i stan med Emelie. Vi har shoppat shoppat och haft de väldigt trevligt. Tyvär har jag inte hittat nått av de jag behöver en ny höstjacka och ett par höstskor. Jag förstår inte att de ska va så svårt. Jag får väl bara helt enkelt leta vidare. Men jag har självklart hittat en massa kul istället. Så som:

Kofta från indiska  Men i svart varm och mysig

Tunika från Vila

Jätte fin kudde från Indiska

Rosa röd mössa från HM

Jätte fina bling ringar från HM

Svart klänning från American Apparel

Och söta trosor från Top shop

Tack gumman för två jätte trevliga och roliga dagar. Krya på dig Emelie.

Kram Åsa


Mensvärk

Stakars tjej. Lider med henne inte så kul att spy i direktsänd TV. Det där lär hon aldrig få glömma




Kram Emelie

Det är en sol dag idag.

Det är sånna här höst dagar jag älskar. När solen skiner och det är så där lagom varmt ute så man känner värmen mot ryggen. Idag har jag sökt en del jobb. Och så har jag och Angii gått en underbar lång promenad i solen.
Ikväll ska jag och Angii gå på derbyt mellan Djurgården och AIK. HEJA DIF.
De blir nog en hel del skrika. Blir inte förvånad om jag har tappat rösten imorgon. 

                                                          image148

Ha en trevlig kväll allesammans. / Åsa

Höst shopping

Det finns mycket jag vill ha nu till hösten och vintern är totalt förälskad i stora koftor men jag kan tyvär inte köpa allt som jag vill ha nu eftersom att jag ska flytta om bara några veckor och det är prioritet ett på listan´. Men jag har tänkt att jag ska köpa åtminstonde en stor kofta och en mössa och ett par vantar sen får det mesta änta till nästa månad. Ska till Ikea på torsdag och ska kolla ut en soffa och lite andra saker som vi behöver.
Längtar till mina byxor som jag beställde tidigare kommer, tror dom ska komma i veckan. Har bestät mig för att bli bättre på att visa bilder på det jag shoppar så ni ska få se när det kommer : )
Nu måste jag göra iårdning mig ska snart till jobbet.

Kram Emelie


snygga tjejer

Kolla in dom här två snygga tjejerna. Tycker om olsens hår och tröja.

image146

gad natt på er/ Åsa

Vilse i skogen

Var och träffade en kompis idag och vi bestämde oss för att promenera i skogen och runt sjön som finns där i huddinge där hon bor. det var mysigt till att börja med. Fin utsikt och roligt sällskap men efter att vi gått ett tag så gick vi vilse och hittade inge stigar så vi gick runt en hel del i lera och på lite olika mysiga ställen heheh.....
Tror vi gick i tre timmar ungefär och var väll vilse iallafall en av dom tre timmarna hehe. Och pricken över iet så började jag må riktigt dåligt när vi var vilse för jag har fortfarande inte blivit helt frisk men vi kom ut ut skogen till slut och var riktigt hungriga så vi gick och åt på Mcdonalds. Men nu är jag hemma var orolig ett tag att vi inte skulle hinna ut innan solen gått ner men vi hann men det var verkligen precis. Jag och S är nog inte till för att gå i skogen till sammans för det här är andra gången vi går vilse eller så är det jag som helt enkelt passar bättre i storstan, ja så måste det vara trivs bättre att gå vilse i affärer istället hehe....
Imorgon är det måndag och det är snart dags för en ny jobb vecka. Blir jobb nästan hela veckan och ska kanske gå och shoppa upp lite av lönen på onsdag med åsa om jag inte ska jobba men hoppas jag kan shoppa : )
Nu är det föresten bestämt när vi ska flytta. berättade ju tidigare om att jag ska flytta ihop med en kompis och vi ska flytta den 13 eller 14 den helgen blir det iallafall men vi har inte bestämt om det blir lördag eller söndag.
Men nu börjar det närma sig och jag börjar fatta att jag facktiskt ska flytta. Mamma är väll inte så glad över det hon är så orolig av sig hehe.. men jag klarar mig : )
Oj vad långt inlägget blev men men... företsen är det nån som är bra på att fixa designen på bloggar och html koder och allt sånt där för varken Åsa eller jag är speciellt bra på det så om nån vill hjälpa oss så skulle ni vara jätte snälla. Ne nu ska jag läsa lite bloggar och kanske se lite på TV sen ska jag sova.

Kram Emelie


Som vanligt

Som vanligt har de varit dåligt med uppdatering här på bloggen under helgen från min sida. Förlåt. Jag är väl för upptagen under helgerna. Eller upptagen är de sista jag har varit under helgen för jag har värkligen inte gjort något specigellt alls. Eller nej fel igen. För jag har gjort en massa specigella saker. Som man inte gör specigellt ofta. I fredags va jag bara hemma och kolla på tv. Va helt slut efter tre slit dagar på jobbet.
Och sen i lördags så gick jag en väldigt lång promenad på förmiddan i det fina höst vädret. Och bara njöt.
När jag kom hem kände jag mig så där huslig så jag satte i gång att baka. Bakade nyttig bars med en massa gott i. Och så bakade jag mitt jätte goda dinkelbröd med morötter och solrosfrön i. Också jätte nyttiga och goda. De är nått specigellt när de börjar bli katl då får jag dille på att baka. Jag vet inte varför.
På kvällen fick jag trevligt sällskap av syrran.
Idag har jag och syrran varit innei stan och promenerat. Och jag som vanligt tog på mig fel skor. Jag fattar inte hur jag lyckas. Jag är tjejen som går runt med konstant skavsår.
Jag hoppas att ni Har haft en lika skön helg som jag.

image145

Kram Åsa

Stan

Var på stan idag med några vänner. hittade lite saker jag ska köpa när lönen kommer. Är inne på stora koftor som man kan ha bara leggings till super mysigt. köpte två nagellack från mavala ett mörkt lila och ett vanilgt genomskinligt. Efter det så gick vi hem till A och åt middag riktigt mysigt med tjejsnack och sallad : )
Är fortfarande förskyld men det hindrar inte mig från så mycket hehe men skulle egentligen träffat en annan kompis idag ocskå men jag bestämde mig från att stanna hemma och ta det lungt med tanke på min förskylning.
den nya gallerian i skatteskrapan har öppnat nu och jag vill dit nån som varit där?? har hört att det ska vara rätt bra

kram emelie

Trevligt på jorden

Jag har just hittat trenden budskap på tröjor. Som jag har fallit pladask för. Att förena nytta med nöje är helt min melodi. Tänk om alla kunde leva upp till budskapen på tröjorna va trevligt de skulle va på jorden då.
Kolla bara in den här fina tröjan Elin Kling har på sig.

image144

Kram Åsa

Jag har också hittat

Jag har också hittat ett halsband liknadne de dom Emelie hittat på www.kyssjohanna.se . Från samma märke men med annat motiv. Vist är de fint.
Passar mig perfekt med ängel och alt.

image143

Ja syrran jag vet vad du tänker.
Kram Åsa

käfftis

Det gick som vanligt i går hoss käfftis. Bedövingen gjorde lika ont som vanligt. Ljudet från borren lät lika illa som vanligt. Och tandläkaren skällde på mig som vanligt. Men hallå jag kan väl inte rå för att jag har dålig tandkvallite. Ja vist att jag äter godis rätt ofta kanske inte gör saken bättre men de ee ju så gott.
Så nu måste jag gå dit igen och öppna käften. För att laga ett till hål.
Men jag passar på att gå så ofta jag kan nu när de är gratis. Tandläkaran kommer att älska mig i framtiden när minna tandläkar räkingar kommer in. Dom kommer nog inte va låga.
´För jag vill ju helt slippa ha löständer vid 30. De är de jag kommer få om jag inte tar hand om mina tänder och går till käfftis iframtiden. Tänk er en 30 åring med löständer hur sexigt är de på en skala?

//// åsa


Heaven on earth

Vill ha det här halsbandet sååå fint det kommer från Dogeared och jag vill verkligen ha det men det lär inte bli än på ett tag har tyvär inte så att jag kan lägga 450 kr på ett halsband även om det inte är så jätte dyrt men får väll se kanske senare.
image142

// Emelie                                                                                                                                                                                            
                          

Förskyld

Har fått det som nästan alltid hör till hösten en ordentlig förskylning. Men jag jobbade ändå idag kanske inte så jätte bra för det verkar som om jag var lika sjuk i huvudet som i näsan hahha....
Min hjärna ville inte fungera som den skulle så jag sa ord huller om buller och tillslut fattade jag mindre än vad kunden gjorde hehe... men men det gick iallafall : )
Håller på och ska skicka iväg en beställning från H&M nu vet att jag inte borde men jag måste ha dom här byxorna. har kollat på dom ett tag nu och när jag såg dom hon fröken rar så var jag bara tvungen att göra en beställning. älskar dragkedjorna. Och jag tycker just nu att dragkedjor är såååå snyggt just nu och just svarta byxor kombinerat med silvrig dragkeja då kan det inte bli fel : )
Det som också fick följa med beställningen förutom dom här byxorna blev ett långt svart linne som jag vill ha till leggings : )

 

Har ni nått bra tips på nån huskur som man kan göra för att en förskylning ska gå över fortare?

Ingen kram då blir ni smittade : ) // Emelie

Tandläkaren.

Idag ska jag gå till tandläkaren och laga ett hål. Mindre kul. Som tur är har jag en jätte snäll tandläkare som klappar mig på kinden när jag får bedövning.
Efter tandläkaren ska jag skynnda mig till jobbet. Ska jobba på det roliga jobbet. Ska passa på att försöka tjata till mig några tider.
Efter jobbet ska jag ta en fika med en kompis.
Ha en toppen dag alla/ Åsa


Fler Fler

Fler Komentarer tack. De är kul och läsa om vad ni tycker om de vi skiver om.

Tack på förhand.

Snygga höstjackor?

Hej jag skulle behöva hjälp. Jag måste hitta mig en snygg höstjacka. Men jag vet inte var dom fins. Vet ni var dom fins?


                            

Helst en snygg skinjacka eller en i jeans.
Snälla hjälp mig.

Kram Åsa


kofta

Den här snygga koftan från Indiska vill jag jätte gärna bära i höst. Mysig färg är de också.

image135

Och Elin kling är lika cool som vanligt.

Kram Åsa

Silversmide

Hej idag har jag haft min första eftermiddag på kursen i silversmide. Åh de va jätte kul. Fick lära mig en massa. Och så börja jag på mitt första armband (självklart ett armband). Ni får se de när de är klart.
Innan kursen idag va jag inne i stan och kolla runt. Små shoppa lite. En mössa bland annat och en konstig stickad sak. Ska låna pappas kamera och ta bild på alt.

Kram Åsa

Tisdag

Godmorgon är uppe tidigt för jag ska till doktorn kan man väll säga nu på morgonen efter det så ska jag hem till syrran som har blivit mitt andra hem nu när jag jobbar kväll heheh...
Ska vara barnvakt till lilla prinsen ett tag medans hon ska träna. Efter det så ska jag till jobbet som vanligt.
Ne nu ska jag dra ska försöka blogga senare hos syrran

ha en bra dag kram Emelie

Min helg

Min helg har varit helt så som en helg ska va. I fredags kväll så åkte jag och angii hem till min syrra där hon och hennes vänner satt och drack lite groggar. Vi drack lite och prata skit.
Så i lördags på dagen va jag hemma och städa på dagen huttiga jag. Till middan kom J min kära vän jag laga hennes jätte goda köttfärsås. Ni måste smaka den. Och som vanligt när de gäller mig så vet man aldrig hur kvällen kommer att sluta. Min börja i en middag med köttfärsås fortsatte i en förar fest på gärdet med L och hennes kompisar vidare in på white room där skummpan flödade och dansen rockade. Sen vidare hem till N vid halv 4 på morgonen där jag sommna direkt.
Isöndags va jag så slut så jag åkte bara hem. Och kolla på gammal repriser.
Så en helg ska vara.

Kram Åsa


Beställning

Det blev en beställning av det här armbandet. Kände att det var mer mig med kors och brunt men nu får jag inte beställa fler armband har beställt alldeles för många nu hehehe..........
men har bestämt att jag ska bli bättre på att skriva men kan inte ni säga vad ni vill ha mer av här på bloggen? behöver lite tips : )



Kram Emelie

AAF

Jag har fallit för dom igen. Jag kommer aldrig att lära mig och jag vill inte lära mig heller. =D
Alla dessa fina armband som bara skiker efter att hamna på min handled. Jag kommer garanterat att beställa två av dom när lönen kommer. Det med änglarna på och det svarta med guldkjedjan.

              

Dom är ju helt underbara ellerhur?

anonyma armbands freket /Åsa


Långa bad.

Åhh i dag har de varit en sån där härlig höstdag. Fint väder och lagom varmt. Idag på dagen va jag och Angii (www.angiibanjii.blogg.se) inne i stan och kolla i butiker. Vi drömde om alt vi kan köpa när lönen kommer. Hitta det här linnet på Tposhop som jag nog kommer att införskaffa när lönen kommer.

 Vist är de fint?
 
Nu i kväll kom L hit och vi hade "spa" kväll. Tog ett långt bad, la ansiktsmask som såg jätte rolig ut, och måla naglarna. Och diskutera våra killproblem. Jätte mysigt. Lägger upp bilder sen när hon sickat dom till mig.
Jag borde ta ett bad oftare, de är mer avkopplande än vad man kan tro.

Kram Åsa

Hjälp

Nu behöver jag hjälp vet inte vilket av dom här armbanden jag ska välja. Så snälla hjälp mig : )
Båda är super söta men vilket är finast? har ju7 skrivit om det med kors tidigare men så har dom fått in med änglar nu också.

 

Så skriv gärna vad ni tycker Kram Emelie

Helg

Nu är helgen här igen det känns som om veckorna går jätte fort men jag ska inte klaga det är mest skönt heheh...... Den här veckan har beståt mest av jobb och träffat lite vänner därför den stora bristen på bloggande från min sida. det kan bli så ibland när tiden inte räcker till. Nu är jag jätte trött och ska ta mig en lång sovmorgon imorgon, det behöver jag efter allt jobbande. Tittade in på kyssjohanna och såg att dom fått in lite fint : )
Eftersom att jag alltid har älskar klock halsband så skulle det här söta halsbandet passa mig perfekt.
Tycker om armband med budskap och det här skulle jag vilja ge till några av mina närmaste vänner underbart söt text också det står: Friendship is the onlycement that will ever hold the world together.
På hjärtberlockerna står det forever friendship.

 

Nu ska jag gå och lägga mig natti natti allihopa kram Emelie : )

Mammas paj.

Uch vilket hämskt väder de är ute just nu. Det käns som att hela veckan har varit så här. Och man får väl förbereda sig på att det kommer vara det här trista vädret ett tag framöver. Idag har jag fått en del gjort. Först på förmiddan så satt jag och sökte en del jobb. Sen så klara jag inte av att va hemma längre så jag åkte in till stan för åå se om de fans nå kul, men tyvär inte. Till middag så fick jag mammas ur goda paj. Den är bara bäst. paj med räkor, skinka och kyckling. Knäcker.
Kram Åsa

Fler komentarer tack.

Jag skulle vilja be er läsare att skiva fler komentarer på våra inlägg. De är så roligt att läsa vad ni tycker om sakerna vi skiver om. Så snälla skiv fler komentarer tack. Så lovar jag att svara på komentarerna.

Tack på förhand Åsa

naglar

Vilken färg ska man ha på naglarna i höst?

image127

Oranga naglar som Olsen har är snyggt.

Hennes outfit överhuvudtaget på bilden är snygg. Snygg stor kofta.

Kram Åsa

kyss

Kolla in den här fina bilden. Tänk om man kunde rita så här fint.
Så här skulle jag också vilja känna när jag kysser en kille.

image126

Bilden stämmer så bra in på ett ordspråk jag kan.
"alla är vi änglar med bara en vinge flyga kan vi om vi omfamnar varandra"

kram åsa

kul

Hej jag har en rolig sak att berätta. Jag ska börja på en silvesmeds kurs om mindre än en vecka. Jag ringde iförrgår till folkuniversitetet och anmällde mig bara så där. Så nu ska jag gå 12 tisdagar irad och läsa silversmideri. KUL VA ?

Kram åsa


Vad tror ni på?

Jag har märkt att idagens samhälle är de lite tabu att tror på något. Vilket jag tycker är väldigt fel.
Jag tror på mycket. På gud, på spöken, astrologi och en massa annat. Men framför alt tror jag på änglar.
image124     image125
Vist är din fina!!!
 
Dagens fråga: Vad tror ni på?

Kram Åsa

Bäst

Den här låten är min stora favorit. Det är låten jag aldrig tröttnar på. Låten jag lyssnar på jämt vilket humör jag än är på. När jag är arg, ledsen, glad, trött. Varje gång jag lyssnar på den så får jag gåshud. Så bra tycker jag att den är.


Vilken är eran favorit låt?

Kram Åsa

MIn höst garderob.

Uch va jag börjar bli trött på detta regnande hela tiden. Är inte berädd på hösten redan. Kan kanske bero på att jag inte har shoppat in en höst garderob ännu. Men så här skulle jag vilja se ut i höst iallafall:

                                                                             
en värmande poncho.                                      Mysiga koftor.                                    En cool skinjacka.

                                                                                                   
Dom dagarna som                                          tröjor med text                                 Viking gummistövlar passar
inte är alt för kalla vill                                      är något som jag                             bra i regniga sthlm.
jag gå runt såhär.                                            värkligen tycker om.

                                                                                         
En jeans jacka skulle                                    Grått är höstens färg.                       En frans väska skulle inte
inte heller sitta fel. Men en                            Ett bar grå jeans blir                         sitta fel.
snygg kofta under. Och en mysig                mitt nästa inköp.
mössa att gömma håret i.


Och så här skulle jag vilja se ut när jag går ut och festa i höst.


 En snygg glittrig paljetttopp som livar upp i mörkret.


En cool klänning som och stora örhängen helt i min stil. 
 
Och vi får ju inte glömma smyckena.


Ett sånt här armband har jag suktat efter länge nu. Nu blir de en beställing.

 
AAF (anomyma armbands frek) silver armband är bar för snyggt. Kan inte få för många av dom.

Alla armbanden är från www.bagsandfashion.com. Ett tips gå in där och kolla. En ur bra hemsida snygga armband och väskor. Till bra pris. 

Kram åsa  



Dåligt.

Ursäkta den dåliga uppdateringen under helgen.
Som vanligt har jag haft en helt del att göra underhelgen.
I fredags så hade jag min sista dag på mitt tråkiga vik vik jobb. Det va så skönt. Nu har jag bara lite ångest över hur jag ska få in pengar. Håller tummarna att jag får jobba mer på mitt roliga jobb. Så i fredags kväll gick jag och min galna kompis L ut och firra att jag slutat på mitt tråkiga jobb. Kvällen började hemma hoss min syrra där vi föra och gjorde oss iording. Sen drog vi vidare till K15 på kungsgatan. Vi dansa som galingar och hade de jätte trevligt. Sen skulle vi ha gått vidare till La Camera eftersom dom inte stänger förns 5. Men de blev att vi hammna på donken istället så L kunde få fylle käka. Härligt gumman. Va inte hemma förns halv 5 på morgonen.
Som vanligt så sover jag aldrig specigellt länge. Så i lördags vakna jag vid 10 gjorde mig i ording och åkte in till stan kolla lite i butiker men det va inte specigellt inspererande med tanke på det oendliga regnet som rådde i lördags. Så jag och syrran gick på bio istället. Vi såg den senaste Harry Potter filmen. Bra men värkligen inte den bästa. På kvällen satt vi och kolla på mer film här hemma. En riktig film dag.
Idag har jag varit hemma hoss min idol, mormor. Tog en fika, städa och fick öronen avklippta. Min mormor är nämmeligen helt sjuk på att prata. Hennes käft går i 360 jämt och hon pratar högt. Herre gud.
Nu i kväll har jag och A suttit och skivit ett brev. Ni får läsa mer om de senare.
Hur har eran helg varit?

Kram Åsa

Jordglob

Det halsbandet från pilgrim ska bli nästa köp på min lista. Super fint samtidigt som man gör en god gärning. Alla pengar går oavkortat till läkare utan gränser. Halsbandet går också att öppna där det står ett litet medelande 
om halsbandet och vad pengarna går till.




Kram Emelie


Sista dagen.

Hej
Imorogn har jag min sista dag på mitt tråkiga vik vik jobb. Det ska bli så skönt.
Det ska firras på kvällen med min vän L. Vi ska ut och dansa och firra. Undrar bara vad jag ska ha på mig?  vill ha något fint. Vågár man satsa på klännig?
Har alltid samma problem när jag ska gå ut. Har ni några tips på party styling tips.
Kram åsa


Jag är upprörd.

´Jag är arg. NEJ jag är förbannad.
I går fick jag hem senaste nummret av Vecko Revyn. Och i tidningen fins det en artikel om stureplans profilerna. Som gjorde mig så upprörd. Det är det första offret som berättar med egna ord om hur hon upplevde de hela. Hennes histora fick något i mig att sprika.
Det står i vecko revyn och i många andra tidingar att läkarna slog fast att hon har blivit utsatt för våldtäkt. Tingsrätten slår fast att kvinnas berättelse är trovärdig och at hon genom vis våld har tvingas till samlag. Våldtäkten kan bevisas. Men männen frias. Dom frias. Hon skrek och grät och ändå förstod inte idioterna att hon inte ville. Domstolen säger att hon ville bli slagen och tvingad till sex. Enligt domstolens logik så hade hon ingen rätt till sin egen kropp. Är de så de ska va? Ska vi kvinnor inte ha någon rätt till våran egen kropp. Har vi ingen som hälst rätt att säga till om vad folk får göra med oss?
Och att en av dom dessutom våldtar en kvinna till och frias en gång till är helt sjukt. Hur kan de gå till? En sak till som har fått mig att undra hur domstolen tänker är att  23åringen har startat en hemsida där han och 16andra killar, kallar sig för Hagamännen och uppmanar till våldtäkt på kvinnor. Hur kan domstolen inte fälla honnom? 
 
Inte nog med att hela ens värld går sönder när man blir våldtagen. Att man aldrig mer kommer att kunna lite på människor igen. Att man tänka på den där hämska studen ihela sitt liv och att den kommer att påvärka alt man gör. Man blir sen våldtagen på nytt när man måste stå där hoss läkaren naken och bli synad in på bara skinnet. Och när man måste sitta där och berätta alt om och om igen bara för att man kan ha glömt bort något och för att dom inte tror på vad som har hänt. Hur kan polisen inte tro på en våldtagen kvinna. Tror dom att man hittar på en så hämsk historia bara för att de är kul. Som tur är så har jag personligen inte blivit våldtagen. Och jag hoppas med min gud att jag aldrig blir de.

Men jag kan inte förneka att jag inte har blivit påvärkad av alla våltäkter som jag läser om dagligen. Och tanken på att det fins tusentals till där ute som blivit utsätta för de hämska. men som inte vågar eller orkar almälla för att polisen kan ändå inte göra något. Eller inte vill göra något.  Den tanken gör mig ännu argare.
Vad är de för något samhälle? Där man inte kan gå trygg ute på gatorna? Där vi kvinnor ser alla män som våldtäkts män. Vad är de för samhälle där man inte äns kan lita på dom som ska skydda oss Polisen? Inte äns lagen skyddar oss när vårat liv har rastat samman.

Jag tycker inte att Sverige är ett bra samhälle. För det fins inte lagar som skyddar oss kvinnor när vi blir våldtagna. Det fins inte staff som straffar männen tillräckligt. Dom få män som fällts av domstol har bara högts få sitta några få år. Några få år för något som en kvinna kommer få leva med i hela sitt liv. 
Vist jag skriker att jag älskar Sverige när landslaget gör mål i fotboll. Och soliga sommar dagar när fåglarna kvittrar så tänker jag att jag älskar sverige. Men sverige är inte ett fungerade samhälle. 
Man brukar säga att alla är oskyldiga till motsattsen bevisas. För mig har motsattsen bevisat. Och för mig är dom skylldiga. 

En tanke från Åsa


Jobb

Blir som vanligt jobb ikväll men det är sista gången för veckan iallafall på det här jobbet för imorgon ska jag iväg till min gamla praktik plats så ska han visa mig lite saker som jag ska göra och ge mig nycklar för på fredag så börjar jag jobba där också : )
Ska bli kul med lite omväxling från tatt sitta och ringa vid telefonen.
Nu måste jag dra men kanske skriver lite ikväll när jag kommer hem. måste föresten berätta om den här serien som jag fastnat totalt för man kan se den här.

Ha en bra kväll kram Emelie

Flytt

Sart är det dags för mig att flytta. Har nog inte fattat att det inte är så långt kvar. Ska flytta ihop med en kompis ska bli riktigt kul. Men innan jag flyttar så måste jag städa och rensa och jag bara skuter på det hela tiden måste rensa garderoben och skriva upp om det är något som jag är i akut behov av till hösten. Har rätt så många koftor men skulle vilja ha fler stora koftor helst lite längre men det får vänta till nästa månad. Har lite saker jag måste köpa till nya lägenheten : )

Kram emelie

Hämskt väder

uch vilket hämskt väder de är ute idag. En sån där dag man helst skulle sitta inne och mysa i soffa och kolla på film. Men jag har aldeles för mycket att göra för att kunna sitta inne. Och aldelse för mycket energi. Så jag ska bege mig in till stan och uträtta lite ärenden. Och njuta av min sista lediga dag innan jag jobbar dom sista dagarna på vik vik jobbet.
En dag som denna skulle jag vilja se så här cool ut.
image103
Elin gör de igen. Denhär outfiten ser då där varm å mysig ut som man behöver en kal dag som denna.

Ha en bra dag Åsa


Hej

Nu är jag hemma igen efter att ha varit hos syrran på förmiddagen och gosat med hennes lilla tjockis innan jag drog till jobbet. Tänkte berätta att jag äntligen hittade ett par jeans som föll både mig och min plånbok i smaken. Hittade ett par från H&M för bara 198 kr och det var inte på rea super bra pris : )

Ha en bra kväll Kramar Emelie

Höst örhängen.

Nu har ni chansen att få dom här urfina höst örhängena som kan liva upp alla mörka höstkvällar.

image102

Passar utvärkt till den mysiga koftan som är en stor modehit i höst. Tänk på att du är helt ensam om örhängena.
 
Kostar 119kr

Om du är intreserad hör av dig till mig på. [email protected]

Kram åsa

Swtchfoot

Switchfoot har länge varit ett av mina absoluta favorit band och dom har tidigare gjort soundtracket till
A walk to remember en jätte fin film. Om ni inte sett den gör det. Här nedan är låten only hope som mandy moore också sjunger i filmen. men jag älskar låten och videon.



// Emelie                                                                                                                                                                                        

.........

En till helg som bara har flygit iväg. I fredags jobba jag ända till sju sen åkte jag och träffa en kompis. Väligt mysigt.
Sen på lördag va de bara till och gå till jobbet igen. Sista dagen av åtta dagar i sträck som jag jobba.
För att firra att jag klarat av att jobba så många dagar i sträck så jag jag och N på bio. Vi såg Rush Hour 3. Den va värkligen hysteriskt rolig. Rekomenderar värkligen er att se den.


Resten av helgen har jag bara segat legat i sängen och haft det lungt å skönt. Vilat upp mig.
Idag träffa jag Emelie vi åkte till kista och shoppa lite. Jag köpte en topp som jag ska ha som en kosrt kort klänning med mönstrade strumpbyxor till. Såsom Elin Kling har på bilden här.



Tycker hennes outfit på bilden är så himmla cool.
Kram åsa



Trött

Har hjäpt min syrra och hennes kille att flytta hela dagen, så nu är jag helt död. Håller på att somna så det blir nog en slappar kväll för mig ikväll kanske drar o hyr film eller nått. Hittade den här videon med en super söt tjej. Jag får tårar i ögonen när hon sjunger så underbart söt och såååååå duktig på att sjunga.




Ha en bra kväll //Emelie                                                                                                                                                                    

RSS 2.0